NIEUWS UIT:

Startavond

Op donderdag 30 augustus is de Startavond van de PWA. Tijdens de startavond kunnen kinderen, ouders, juffen en meesters kennis met elkaar maken. 

Het thema van deze avond is: "het goede van vroeger, het beste voor de toekomst''. Laat u verrassen door oude foto's, Oud Hollandse spelletjes, springkussen en nog veel meer. 

We hopen u allen te ontmoeten tijdens onze startavond van 17.45 uur tot 19.45 uur.  

.................................................................

Vacature directeur PWA

Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden over deze vacature.

Vacature

 

Vacatures de Drieslag

Via onderstaande link kunt u de vacatures op de scholen van de Drieslag inzien.

Vacatures

..................................................................

 Onze laatste nieuwsbrief » 


Het nieuwsbrievenarchief »


 

Afsluiting van het project "Wij bouwen een school in Zuid-Soedan" 

Op dinsdagmiddag 9 mei 2017 hebben wij het project “Wij bouwen een school in Zuid-Soedan” afgesloten met een concert van Reni en Elisa in de Veluwehal. Alle kinderen van de Drieslag waren daarbij aanwezig. Dit concert had de titel gekregen: Een teken van hoop. U zult begrijpen, dat deze bijeenkomst een ander karakter had gekregen dan de oorspronkelijk geplande feestelijke afsluiting vanwege de onrustige situatie in Zuid-Soedan. 

De Kinderen zijn de week voorafgaand aan het concert op school bezig geweest met het maken van vlaggetjes. Deze vlaggetjes zijn bezorgd in het vluchtelingenkamp waar de kinderen, hun ouders en de leerkrachten verblijven. Ze zijn bedoeld als teken van hoop, als een boodschap: ‘Wij vergeten jullie niet!’ We willen samen bidden en zingen tot eer van God en ter bemoediging van de kinderen van Gurube. We mogen weten dat God ondanks alles doorgaat met zijn werk!

Samen met elkaar hebben wij het einddoel behaald en een prachtige school gebouwd in Gurube. We hopen dat de kinderen en leerkrachten weer veilig naar school toe mogen gaan. 

 

Het project "Wij bouwen een school in Zuid-Soedan"

Een school voor Gurube

Begin september is er een overeenkomst gesloten tussen de GZB (Gereformeerde Zendingsbond) en de scholen van De Drieslag. Hierbij is de afspraak gemaakt om de komende jaren geldmiddelen te vinden via zendingsgeld of acties om een school in Zuid-Soedan te bouwen. Meer informatie hierover vindt u in onderstaande folder.

 Deze morgen (dinsdag 10 september) hebben al de leerlingen een voorlichting over dit project gehad door de eigen leerkracht. Daarbij ontvingen ze een folder met informatie en een sleutelhanger!

Het zendingsgeld zal voor het grootste deel voor dit doel bestemd zijn. Dus door op de maandagmorgen te geven voor de zending, helpt u bij de bouw van de school in Zuid-Soedan. Daarnaast willen we t.z.t. andere acties ontplooien. Als u zelf op een andere manier wilt bijdragen is dit vanzelfsprekend ook alrtijd mogelijk.

Wat zou het mooi zijn, als dit de sleutel is tot onderwijs voor kinderen in de plaats Gurube in Zuid-Soedan. 

                    

U bevindt zich hier: Zuid-Soedan

CONTACT

Van Schothorststraat 22, 3772 AX Barneveld.
Tel: 0342 415634, E-mail

Prins Willem Alexander is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl